Mitt liv i en lista

Jag studerade fram till nyligen Webbkommunikatör Sociala Medier på Medieinstitutet i Stockholm. Nu är jag färdig, och ute efter en arbetsplats med möjlighet att utmanas och utvecklas. Jag är öppen för det mesta. För tiden i skolan lärt mig mycket om alla de möjligheter branschen har att ge.

Med mina år på jorden har jag lyckats samla på mig en del erfarenhet, yrkesmässig såväl som privat, och mer blir det. Kreativiteten har varit en ständig följeslagare och jag använde tidigt webben med dess diverse nya plattformar för att uttrycka mig. I kombination med utbildningens innehåll bildar det en intressant stomme som kommer ge er minst lika mycket som ni kan ge mig.


Erfarenhet
Content Creative/Copywriter
Drama Queen Communications2021

Här har mitt arbete framför allt handlat om att skriva artiklar och copy till såväl sociala medier som hemsidor. Jag har även intervjuat, fotograferat och utvecklat film till ett företags hemsida, samt varit med och tagit fram nya hemsidor till två olika företag.

Jag hade den tredje och sista praktikperioden här, men gick direkt efter utbildningen över till en projektanställning. 

Digital redaktör
Glory Days2020

Vår andra praktikperiod, den här på tio veckor. Arbetade som webbkommunikatör och digital redaktör, med en rad olika uppgifter som alla var centrerade kring skrivande. Det har bland annat inneburit att skriva artiklar, inlägg, översätta texter, researcha, tänka SEO-anspassat och även rodda med tillfällen för intervju och fotografering.

Kommunikatör
Konstnärsnämnden2020

Första praktikperioden (LIA 1) under Medieinstitutets utbildning Webbredaktör Sociala Medier. I sex veckor var jag en del av det dagliga kommunikationsarbetet. Det innebar bland annat att redigera text och bild på hemsidan och till nyhetsbrevet, göra research, och vara inblandad i projektgrupper för myndighetens nya webbplats som är under utveckling.

ATA Hill & Smith AB
Produktionsarbetare2010 - pågående

Tillverkning och montering av produkter relaterade till trafiksäkerhet. Från början fokus på skyltar, men med tiden ett allt större utbud av trafikrelaterade produkter och arbetsmoment. Under en period var jag dessutom utlånad till lagret.

MovieZine.se
Skribent2010 - 2017

Frilansade främst som recensent, även om det blev en hel del krönikor, artiklar och ett par intervjuer genom åren

Bring Sverige
Brevbärare2009 - 2010

Delade dagligen ut post i stockholmsk söderort.

Alvesta Skylt- och Dekorreklam AB
Skyltmakare2006 - 2008

Tillverkning av skyltar i alla dess former och användningsområden. Gjorde även dekor för fönster och bilar. Slutmontering förekom till viss del.

Filmsajt.se
Skribent2001 - 2002

Redaktionellt arbete på nystartad filmsida. Hantering och inmatning av informaton i vår databas, skrev recensioner, nyheter, krönikor, porträtt och annat filmrelaterat.

 
Utbildningar
Webbkommunikatör Sociala Medier
Medieinstitutet2019 - pågående (examen 2021)

En YH-utbildning som lärt oss att effektivt kommunicera på webben och i andra digitala kanaler. Fokus har varit på text, med allt vad det innebär, men vi har även haft kurser i exempelvis foto, video, juridik och ekonomi. De tre praktikperioderna på sammanlagt 26 veckor är också en oerhört nyttig tillgång.

Växjö universitet
Filmvetenskap2001 - 2002

Filmteori. Att läsa och skriva om.

SwIT, Varberg
Nätverksteknik1999

Nätverksteknisk yrkesutbildning under SwIT, där 10 000 personer skulle utbildas inom IT innan 1999 års utgång.

 
Övrigt
Ljungby Amatörteater
Skådespelare1994 - 2000

En producerande teaterförening som jag var aktiv i under större delen av dess livstid. Mest på scen men vid behov också bakom med scenarbete. Periodvis satt jag också i föreningens styrelse som kassör eller ledamot.


Kunskaper
Under utbildning/Arbetat med

Det här har varit en del av utbildningen till webbkommunikatör, men jag har också praktisk erfarenhet i såväl arbetslivet som på fritiden:

 • Praktiskt skrivande - journalistiskt och för webben
 • Adobes mjukvaror
 • Wordpress - bygga upp, underhålla, & fylla hemsidor
 • Nyhetsbrev - erfarenhet framför allt i APSIS
 • Kommunikation
 • SEO
 • Fotografering och bildbehandling
 • Video - inspelning och enklare redigering
 • Marknadsföring i digitala kanaler
Under utbildning

Det här har varit en del av utbildningen, både teoretiskt och praktiskt, jag har däremot mindre erfarenhet i arbetslivet:

 • Ljud - inspelning, enklare redigering i Adobe Audition
 • Google Analytics
 • Kriskommunikation
 • Projektledning - traditionel marknadsföring
 • Ekonomi och juridik
 • Influencer marketing
Språk
 • Svenska - modersmål
 • Engelska - flytande i tal och skrift